Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Angela Gonța: Oare Ilan Shor…

Angela Gonța: Oare Ilan Shor nu ar putea influența martorii? Nu ar putea fugi?

Angela Gonța, soția lui Vlad Filat se întreabă, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, de ce un învinuit din dosarul Băncii de Economii este în arest, referindu-se la Filat, în timp ce altul, Ilan Șor, se află în libertate.

„Eu daca as fi reporter care scrie despre cazul BEM mi-as pune câteva întrebări. Vlad Filat este in arest pentru ca procurorii considera ca acesta ar putea influența martorii si ar putea fugi din tara. Pertinente argumente? Probabil, chiar daca Moldova a fost condamnata la CEDO nu o singura data pentru ca procurorii nu aduc si argumente in acest sens, adica nu aduc probe cum ar putea influența martorii si cum ar putea fugi. De exemplu, Vlad Filat alerga dimineața in parc. S-ar putea ca procurorii sa fi aflat despre asta si sa prezinte probe in instanța: poftim, se pregătește sa fuga. Pe de alta parte, un alt învinuit in cazul BEM este cercetat in stare de libertate. Ma intreb, oare Ilan Shor nu ar putea influența martorii? Nu ar putea fugi? Domnia sa are o funcție publica. Pe la hram se mai întâlnește cu „anumiți factori de decizie”. Mai schimba o vorba, mai lansează un apropo. Domnia sa spune ca oferă mita de 250 de milioane, susține ca umbla prin oraș cu 20 de milioane de lei. Oare ajunge si pe la martori? Domnia sa are avion personal. In cinci minute avionul e la scara si, cum spun polonezii, Bonjour Maman! Domnia sa are cetățenia Israelului si daca ajunge acolo, piu, piu, ma scuzați, tiu, tiu!”, scrie Gonța.

Anterior, aceasta scria că, în timpul perchezițiilor de la domiciliul familiei lor, procurorii au ridicat și obiecte ce-i aparțineau, prezentându-le drept probe în dosar. Acum, aceasta spune că „O parte din probele din dosar mi-au fost întoarse. Le aștept si pe celelalte