Andrian Candu sugerează că democrații ar pregăti o altă funcție pentru Sergiu Cioclea

Parlamentul urmează să adopte în cadrul ședinței de astăzi, 23 noiembrie, un proiect de hotărâre privind demisia Guvernatorului Băncii Naționale. În acest sens, mai mulți deputați au solicitat audierea lui Sergiu Cioclea în plenul Parlamentului pentru a afla care sunt motivele demisiei.

Deputații au menționat că așa cum funcționarii sunt audiați la numirea în funcție, ar trebui audiați în plen și la demisie pentru a prezenta un raport a activității pe care au avut-o, dar și pentru a explica motivele pentru care își dau demisia. Totodată, aleșii poporului au menționat că este important să se afle dacă au fost puse presiuni asupra lui Cioclea pentru ca acesta să își dea demisia.

Andrian Candu a declarat că singurul motiv pentru care Sergiu Cioclea și-a dat demisia sunt motivele personale: „Ba mai mult, domnul Cioclea de la asumarea misiunii de guvernator a menționat că vine doar în calitate de manager de criză pentru a realiza unele chestiunii, cele mai importante, ceea ce i-a și reușit și a considerat că misiunea i-a fost îndeplinită”.

Mai în glumă, mai în serios, președintele Parlamentului a sugerat că democrații ar pregăti o altă funcție pentru Sergiu Cioclea.

„Luând în considerare că domnul Cioclea este un foarte bun specialist și dumnealui s-a dedicat și a revenit în țară să ajute R. Moldova, vreau să vă spun că noi îl pregătim pentru altă funcție și altă poziție, în țară sau în străinătate”, a spus Candu.

Sergiu Cioclea și-a anunțat demisia din funcția de Guvernator al BNM în cadrul unui briefing de presă. Acesta a declarat că i-a adresat lui Andrian Candu o cerere de demisie din funcție începând cu 30 noiembrie curent.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *