Andrei Năstase despre demisia lui Vlad Plahotniuc: „Vinovățiile nu pot fi absolvite de o simplă demisie”

Ministrul Afacerilor Interne şi copreședintele Blocului ACUM, Andrei Năstase a comentat demisia lui Vlad Plahotniuc din funcția de președinte al PDM, menționând că „vinovățiile nu pot fi absolvite de o simplă demisie”. Totodată, acesta a precizat că va apela la instituțiile internaționale de investigație, inclusiv la Biroul Federal de Investigații (FBI) pentru suport instituțional privind investigarea fraudei bancare și a spălătoriei banilor prin structurile bancare ale R. Moldova.

„În calitate de Ministru al Afacerilor Interne, alături de colegii mei din structura pe care o conduc, voi pune în aplicare Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova cu privire la starea de captivitate a statului și hotărârea Consiliului Suprem de Securitate privind investigarea națională și internațională a fraudei bancare și a spălătoriei banilor cu origine mafiotă prin structurile bancare ale Republicii Moldova, infracțiuni care vor dovedi, fără putință de tăgadă, că principalul beneficiar al acestora este Plahotniuc Vladimir. Voi apela la instituțiile internaționale de investigație, inclusiv la FBI pentru suport instituțional”, a afirmat Andrei Năstase. 

Vlad Plahotniuc a anunțat astăzi, 24 iunie, că se retrage de la conducerea Partidului Democrat din Moldova (PDM). Politicianul și-a motivat demisia de la șefia PDM prin faptul că persoana sa ar fi fost problema pentru ca partidele proeuropene din Parlament să dialogheze cu PDM dar şi că Partidul ar avea nevoie de un nou proiect politic în opoziție. Referitor la mandatul de deputat, Plahotniuc susține că nu și-l dorește pentru „imunitate”, dar că respectă voturile cetățenilor, iar o decizie în această privință urmează să fie luată împreună cu ei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *