Ambasadorul Ucrainei la Chișinău a fost chemat la Kiev pentru consultări, după anunțarea rezultatelor obținute de Dodon

Ucraina l-a chemat pentru consultări, ieri, pe ambasadorul ucrainean de la Chişinău, în contextul în care Igor Dodon a declarat recent că fosta regiune ucraineană Crimeea aparţine Rusiei, scrie lb.ua.

Ambasadorul ucrainean în Republica Moldova, Ivan Hnatişin, a fost chemat la Kiev, luni, 31 octombrie, pentru consultări, a anunţat Sviatoslav Ţegolko, secretarul Cancelariei prezidenţiale a Ucrainei, anunță interfax.com.ua.

Sursa citată amintește că în cadrul dezbaterilor electorale de la un post de televiziune autohton, Igor Dodon a declarat că peninsula Crimeea aparține Federației Ruse, fapt ce îngrijorează autoritățile ucrainene.

Candidatul pro-rus Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor (PSRM), a obţinut 48,22% din voturi în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova, urmând să se confrunte în turul doi cu Maia Sandu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Saveta dela Reni

  DETURNAREA VOTURILOR
  ————————————————–
  Acest prim tur din 30 Oct.2016 de la Chișinău a fost fraudat și manipulat.
  Dodonistul rusofil terorist neo-fost-comunist nu putea lua un asemenea procentaj mare de voturi- 48 procente, pe când Mâca Sandu – doar 39 procente. Anterior, Dodon a declarat de mai multe ori cu ochi de intelop că va învinge din primul scrutin, deci știe el ce știe din bârlogul mafioților pușcariabili, căci sistemul de computerizare își are baza în subsolurile lor SIS-tematice anti-românești și anti-unioniste. Doar un exemplu – în or.Bălți majoritar rusofil cu 50 procente rusofoni, Dodon a luat doar 46 % de voturi, iar în toată Rep. Moldova cu 75 % de românofoni, deci 25 % rusofoni, oficial el a luat 48 %. Unde-i logica ? Deci, imediat la încheierea scrutinului, mafia oficială teroristă i-a oferit lui Dodon din start bonus circa 30 procente furate de la ceilalți candidați, iar est-moldovenii est-mioritici dorm în continuare din lașitate, frică, trădare de neam, prostie, etc. Oricum, ei mai au 2 săptămâni până la 13 nov, turul 2 – să se trezească din somnul lor de moarte votând pe Mâca Sandu /răul mai mic/ și să apeleze la observatorii internaționali pt. a contracara fraudarea scrutinului 2 prin SIS-temul de computere mafiot.
  N.B.
  Dumi­tru Ciu­ba­șen­co, /can­di­da­tul mafiotului Usatâi fugit la Moscova/ la scru­ti­nul pre­zi­den­ți­al /circa 6 procente/
  Într-un mesaj pe pagi­na sa de face­bo­ok, Ciu­ba­șen­co l-a învi­nu­it pe lide­rul soci­a­list Dodon
  că a intrat în câr­dă­șie cu prim-vicepreședintele PDM, Vlad Pla­ho­t­niuc
  și că rezul­ta­te­le ale­ge­ri­lor AU FOST FRAUDATE de ulti­mul în favoa­rea lui Dodon.
  „Dacă v-ați înțe­les cu Pla­ho­t­niuc și ați decis să mer­ge­ți cu el până la capăt,
  iar el v-a tră­dat în pri­mul tur, eu ce legă­tu­ră am?”, a decla­rat Ciu­ba­șen­co.
  http://www.zdg.md/stiri/stiri-politice/turul-ii-ciubasenco-negociaza-cu-dodon-libertatea-lui-usatii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *