Ambasadorul Pettit prezintă scrisorile de acreditare Președintelui Timofti

Ambasadorul SUA James D. Pettit a înmânat scrisorile de acreditare Președintelui Nicolae Timofti în această dimineață în cadrul unei ceremonii oficiale. În timpul discursului său de salut adresat Președintelui Timofti, Ambasadorul Pettit și-a exprimat plăcerea de a fi în Moldova și a spus: „Doresc să vă asigur că voi depune toate eforturile pentru a consolida relațiile bilaterale între țările noastre și a susține Moldova în calea ei democratică și europeană”.

Din noiembrie 2010 Ambasadorul Jim Pettit a deținut funcția de Asistent Adjunct al Secretarului de Stat pentru servicii acordate cetățenilor peste hotare, Biroul Afacerilor Consulare al Departamentului de Stat. Direcția Servicii acordate cetățenilor peste hotare include oficiul pentru servicii cetățenilor americani și managementul situațiilor excepționale, oficiul pe problemele copiilor și oficiul pentru revizuirea politicilor și relațiile între agenții.

Până la aceasta Ambasadorul Pettit a fost Șef Adjunct al Misiunii la Ambasada SUA în Kiev (2007-2010), Consul General la Ambasada SUA în Moscova (2003-2007) și Consul General la Ambasada SUA în Viena (1999-2003). În Washington el a lucrat în direcția servicii consulare, biroul pentru populație, refugiați și migrație, în oficiul pentru coordonarea afacerilor cu Taiwan, și oficiul afacerilor cu Cuba. El a mai avut două misiuni la ambasada SUA la Moscova, a lucrat în cadrul Institutului american din Taiwan și Consulatului General al SUA în Guadalajara, Mexico.

El a absolvit Universitatea de Stat din Iowa, licențiat în studii internaționale și limba rusă și este magistru în studii strategice naționale, National War College. Vorbește rusa, spaniola, germana, dialectul mandarin al chinezei și recent a studiat româna pentru câteva luni înainte de venirea sa în Moldova. Este căsătorit și are două fiice.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Ion

    Presedintele Timofti??? Despre ce si despre cine vorbiti, Domnilor si Doamnelor care reprezentati Mass-Media? Timofti este la rang de parcalab, cocotat acolo de catre satano-mafiotii plaiului nostru mioritic. Moldova nu are Presedinte precum nici Guvern nu are, totul este o farsa care dureaza deja peste 20 de ani. Moldova nu e Tara ci un teritoriu mafiot!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *