Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ambasadorul Pettit prezintă scrisorile de…

Ambasadorul Pettit prezintă scrisorile de acreditare Președintelui Timofti

Ambasadorul SUA James D. Pettit a înmânat scrisorile de acreditare Președintelui Nicolae Timofti în această dimineață în cadrul unei ceremonii oficiale. În timpul discursului său de salut adresat Președintelui Timofti, Ambasadorul Pettit și-a exprimat plăcerea de a fi în Moldova și a spus: „Doresc să vă asigur că voi depune toate eforturile pentru a consolida relațiile bilaterale între țările noastre și a susține Moldova în calea ei democratică și europeană”.

Din noiembrie 2010 Ambasadorul Jim Pettit a deținut funcția de Asistent Adjunct al Secretarului de Stat pentru servicii acordate cetățenilor peste hotare, Biroul Afacerilor Consulare al Departamentului de Stat. Direcția Servicii acordate cetățenilor peste hotare include oficiul pentru servicii cetățenilor americani și managementul situațiilor excepționale, oficiul pe problemele copiilor și oficiul pentru revizuirea politicilor și relațiile între agenții.

Până la aceasta Ambasadorul Pettit a fost Șef Adjunct al Misiunii la Ambasada SUA în Kiev (2007-2010), Consul General la Ambasada SUA în Moscova (2003-2007) și Consul General la Ambasada SUA în Viena (1999-2003). În Washington el a lucrat în direcția servicii consulare, biroul pentru populație, refugiați și migrație, în oficiul pentru coordonarea afacerilor cu Taiwan, și oficiul afacerilor cu Cuba. El a mai avut două misiuni la ambasada SUA la Moscova, a lucrat în cadrul Institutului american din Taiwan și Consulatului General al SUA în Guadalajara, Mexico.

El a absolvit Universitatea de Stat din Iowa, licențiat în studii internaționale și limba rusă și este magistru în studii strategice naționale, National War College. Vorbește rusa, spaniola, germana, dialectul mandarin al chinezei și recent a studiat româna pentru câteva luni înainte de venirea sa în Moldova. Este căsătorit și are două fiice.