Ambasadorul Ioniță: „Îi îndemn pe toți românii din Republica Moldova să înceapă a vota de astăzi”

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, susține că toate cele 37 de secții de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova în contextul alegerilor prezidențiale din România sunt pe deplin operaționale, procesul de vot începând „în foarte bune condiții”.

Potrivit oficialului, au fost înregistrate doar 25 de solicitări de a vota prin corespondență. El a menționat că își dorește ca cetățenii români cu drept de vot din Republica Moldova „să profite la maxim de această importantă facilitate oferită de statul român prin votul devansat din străinătate”.

„Toate secțiile au personal suficient, toate echipamentele funcționale. Spre deosebire de alegerile precedente, listele electorale sunt generate electronic, după ce actul de identitate pe baza căruia să se poată vota este scanat. Am redus enorm timpii tehnologici necesari pentru completarea de mână a acelor liste suplimentare. Îmi exprim speranța ca acest bun început să continue pe durata zilelor următoare”, a declarat Ioniță în fața presei.

El i-a îndemnat pe toți cetățenii români interesați să verifice pe site-ul Ambasadei României unde se află cea mai apropiată secție de votare de casa lor și care sunt timpii de așteptare, dar și să profite de „această importantă facilitate legislativă, de a începe votul încă de astăzi”.

Astăzi, 8 noiembrie, procesul de votare a început la ora 12:00 și se va încheia la 21:00. Sâmbătă și duminică, secţiile vor fi deschise între orele 7:00 şi 21:00, la fel ca şi duminică. Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59.


loading...

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *