Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ambasada Elveției: Am salutat alegerile…

Ambasada Elveției: Am salutat alegerile parlamentare și decizia Parlamentului trebuie respectată

Într-un comunicat remis de Biroul de cooperare al Elveției și Reprezentanța Diplomatică a Elveției în R.Moldova este redată atitudinea autorităților Elveției față de situația actuală din R.Moldova.

Elveția a susținut tranziția politică, economică și socială a Republicii Moldova începând cu anul 2000 și își menține angajamentul de a contribui la bunăstarea populației din Moldova.

Elveția a salutat alegerile parlamentare din 24 februarie a.c., care au fost competitive și, în general, au respectat drepturile fundamentale. Voința cetățenilor Republicii Moldova exprimată în acel scrutin trebuie respectată.

Parlamentul Republicii Moldova a decis sâmbătă trecută să aleagă un nou speaker și să creeze un nou guvern. Elveția este gata să continue implementarea programelor sale de asistență și de cooperare pentru dezvoltare.

În legătură cu recentele evoluțiile politice, Elveția face apel către toate partidele politice și instituții să se angajeze într-un dialog pașnic pentru rezolvarea crizei politice. Calmul și reținerea trebuie să predomine în beneficiul tuturor cetățenilor.

Elveția salută solicitarea făcută de Secretarul General al Consiliul Europei către Comisia de la Veneția să prezinte de urgență o opinie cu privire la ultimele decizii ale Curții Constituționale din Moldova.

ZdG menționează că în Elveția, de mai mulți ani, locuiește familia președintelui Partidului Democrat Vlad Plahotniuc.