Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alianța AIE-3, rămâne în minoritate

Alianța AIE-3, rămâne în minoritate

Alianța de Integrare Europeană-3 (AIE-3) a rămas în minoritate, având doar 49 de mandate, după ce Igor Corman și-a depus mandatul de deputat, iar Vlad Filat a fost arestat pentru 30 de zile.

Însă, liderii PL și PD au declarat că alianța nu se ruinează, ci se va păstra, întrucât țara are nevoie de guvern, iar alegerile anticipate nu ar fi o idee bună.

„Alianța nu a murit. Nu e beton, dar există. Vladimir Filat a predat șefia PLDM lui Valeriu Streleț, iar acesta a spus că nu-și va da demisia, deci, PLDM rămâne la guvernare. Este o situație mult mai bună decât atunci când exista guvernarea minoritară”, a spus liberalul PL Mihai Ghimpu în cadrul unei emisiuni televizate. Totodată acesta a ținut să menționeze că lui Vlad Filat i-a fost ridicată imunitatea parlamentară, dar nu și mandatul de deputat. „Da, am rămas acum 50 de deputați în AIE-3. Dar mai sunt deputați independenți, care au spus că vor vota legile necesare pentru prosperarea țării și a integrării europene”, a adăugat liderul PL, referindu-se la Iurie Leancă, Eugen Carpov, Nicolae Juravschi și Petru Știrbate, care au părăsit PLDM.

„Este mai important decât oricât să fim uniți și să facem față provocărilor. Să fim conștienți că cei care vor haos în țară nu se vor opri cu una cu două. Fiecare din noi trebuie să înțeleagă valoarea reală a votului pe care îl avem”, a adăugat Marian Lupu, liderul PD.

Amintim că, la 18 octombrie, curent, Judecătoria Buiucani a emis pe numele lui Vlad Filat un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. Potrivit Centrului Național Anticorupție de la Chișinău, Vlad Filat este acuzat de corupere pasivă și trafic de influență și riscă până la 15 ani de închisoare.