Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alexandr Lukașenko în vizită la…

Alexandr Lukașenko în vizită la Chișinău, la invitația lui Igor Dodon: aduce o donație de tractoare

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, vine miercuri, 18 aprilie la Chișinău la invitația șefului statului. Vizita de două zile include întrevederi cu președintele Igor Dodon și premierul Pavel Filip și semnarea unor acorduri bilaterale. Igor Dodon susține că la inițiativa sa, președintele Republicii Belarus va face o donație de câteva tractoare pentru R. Moldova.

Agenda vizitei lui Alexandr Lukașenko pentru miercuri, 18 aprilie, anunțată de șeful statului:

  • Ora 14.00 – ceremonia oficială de întâmpinare a preşedintelui Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, de către preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. (Reşedinţa de Stat. N. Iorga 23.)
  • Ora 14:10 – întrevederea tete-a-tete a preşedintelui Republicii Belarus cu preşedintele Republicii Moldova. (Reşedinţa de Stat. N. Iorga 23. Filmări de protocol)
  • Ora 15:00 – întrevederea în format lărgit. (Reşedinţa de Stat. N. Iorga 23. Filmări de protocol)
  • Ora 16:00 – Alexandr Lukaşenko şi Igor Dodon vor face declaraţii pentru presă. (Reşedinţa de Stat. N. Iorga 23.)

„Agenda vizitei prevede întrevederi ale Președintelui Lukașenko cu Președintele Moldovei, prim-ministru, semnarea unor acorduri bilaterale ș.a. De asemenea, la solicitarea mea, în semn de prietenie, șeful statului belarus a luat decizia să doneze țării noastre mai multe unități de tehnică. Am fost unanimi în opinia că între Moldova și Belarus există relații de colaborare foarte bune și un potențial de cooperare care trebuie și poate fi valorificat la justa valoare, în beneficiul ambelor popoare”, scrie Igor Dodon în mesajul în care anunță că Alexandr Lukașenko vine la Chișinău între 18-19 la inițiativa sa. Dodon afirmă că l-a invitat pe Lukașenko în R. Moldova în vara anului trecut, când a efectuat o vizită la Minsk.