Alegerile din UTA Găgăuzia, validate

Curtea de Apel Comrat a validat joi, 11 iulie, rezultatele alegerilor guvernatorului UTA Găgăuzia din 30 iunie. Irina Vlah, care a câștigat scrutinul, a îndemnat deputații din Adunarea Populară să stabilească data învestiturii acesteia în funcție.

„Mă adresez către președintele Adunării Populare, Vladimiri Kîssa, ca să convoace cât mai curând o ședință specială, în cadrul căreia să fie stabilită data învestiturii și să depun jurământul”, a declarat Vlah, citată de gagauzinfo.md.

Irina Vlah a fost aleasă pentru al doilea mandat consecutiv de bașcan al UTA Găgăuzia de aproape 92% dintre participanții la vot.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *