Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alegerile din circumscripția Hâncești: Promisiunile…

Alegerile din circumscripția Hâncești: Promisiunile și averea candidatului PDM, Ion Mereuță

Partidul Democrat din Moldova (PDM) și-a prezentat vineri, 24 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, candidatul pentru funcția de deputat în circumscripția nr. 38, Hâncești. Ion Mereuță a fost înregistrat primul în cursa electorală.

Fostul șef al Oficiului teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat și reprezentant al Guvernului în teritoriu este jurist și ocupă, în prezent, funcția de consilier raional și lector universitar la Catedra drept public de la o universitate privată din Chișinău.

Mereuță a menționat, în cadrul conferinței de presă, că știe problemele din Hâncești și va încerca să le soluționeze, dacă va reuși să obțină mandatul de deputat.

„Actualmente, din ceea ce cunosc, sunt unicul băștinaș din raionul Hâncești, cunosc foarte mult nevoile cetățenilor din această circumscripție, problemele cu care se confruntă autoritățile publice locale de nivelul I și II și vă asigur că, dacă voi fi deputat, îmi voi depune tot efortul și, ținând cont de competența mea profesională, voi participa activ la elaborarea proiectelor, actelor legislative, inclusiv de modificare și completare, cu titlu de inițiativă legislativă, în interesul cetățenilor, al autorităților publice locale, întru soluționarea problemelor din teritoriu. Vreau să vă spun că voi reprezenta alegătorii noștri cu responsabilitate și demnitate în Parlamentul Republicii Moldova grație faptului că sunt crescut, născut, format și cunoscut, am muncit mult în teritoriu, am speranța să fiu alături de cetățeni ca să le pot soluționa problemele”, a afirmat candidatul PDM.

Ion Mereuță declară, pentru perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2019, un salariu de peste 313 mii de lei și o indemnizație de eliberare de la Cancelaria de Stat, de unde și-a încetat activitatea în septembrie 2019, și trei mii de lei de la universitatea la care activează. Totodată, suma totală a pensiei a fost de peste 156 de mii de lei, iar 1000 de lei a constituit indemnizația primită pentru funcția de consilier raional.

În perioada menționată, familia candidatului PDM a obținut 80.000 de lei și, respectiv, 150.000 de lei din vânzarea a două autoturisme și aproape 20.000 de lei din vânzarea unui imobil.

Familia Mereuță are în proprietate două terenuri intravilane și unul agricol, o casă de locuit, un garaj și alte două averi imobile, precum și un automobil Volkswagen Tiguan, care ar valora 50.000 de lei, folosind și o mașină de marca Toyota.

De asemenea, candidatul PDM a luat anul trecut un credit de 40.000 de lei, pe care trebuie să-l ramburseze până în 2029, cu o rată a dobânzii de 17%.

Până în prezent, în cursă a fost înregistrat candidatul PDM, Ion Mereuță, și cel al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ștefan Gațcan.

De asemenea, Partidul Acțiune și Solidaritate a desemnat-o pe Olesea Stamate, Partidul Unității Naționale – pe Vlad Țurcanu, blocului electoral UNIREA – pe Dorin Chirtoacă și Partidul ,,Șor” – pe Vitalie Balinschi. Grupurile de inițiativă ale celor patru candidați sunt în proces de colectare a semnăturilor. Totodată, Partidul Liberal Democrat din Moldova a anunțat că îl desemnează pe Anatolie Postolachi, iar Platforma DA nu va participa la scrutin.

Alegerile parlamentare noi din circumscripția electorală uninominală nr. 38 vor avea loc la 15 martie. Vineri, 24 ianuarie, este ultima zi de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Foto: pdm.md