Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Adrian Candu: Pavel Filip este…

Adrian Candu: Pavel Filip este candidatul agreat de majoritatea parlamentară

Partidul Democrat a identificat candidatura lui Pavel Filip la funcția de premier, agreată de majoritatea parlamentară. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele PD, Adrian Candu. Acesta a declarat că Marian Lupu se afla în drum spre reședința de la Condrița a șefului statului, atunci când a aflat că Nicolae Timofti deja a desemnat candidatura lui Ion Păduraru.

„S-a discutat atât de mult despre integritate. Ne așteptam să fie o persoană cunoscută de societate și până la urmă am văzut o altă decizie. În final se va expune majoritatea parlamentară”, a menționat Candu.

Totodată, Adrian Candu a declarat că șansele premierului desemnat de a fi votat de Parlament, sunt foarte slabe, iar numele acestuia este prezent în autodenunțul lui Ilan Șhor și Raportul Kroll.

„Din câte știm, figurează și în raportul Kroll. Noi toți am așteptat un candidat fără suspiciuni de integritate, dar sunt alte jocuri. Probabil mergem spre anticipate. Sunt șanse foarte mici ca dumnealui să obțină susținere în Parlament. Cu regret ne apropiem de marginea prăpastiei. Sperăm să prevaleze înțelepciunea și toleranța”, a menționat Adrian Candu.

Amintim că ieri,  Nicolae Timofti a respins repetat candidatura lui Vlad Plahotniuc la functia de premier. Acesta l-a propus în acestă funcție pe Ion Păduraru, secretarul general al Aparatului Președintelui.