Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ACUM își anunță vizita la…

ACUM își anunță vizita la inspectoratele de poliție din Chișinău: „Vom distribui pliante polițiștilor”

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM continuă acțiunea „Apărați poporul, nu uzurpatorul!”. Miercuri, 11 iulie, ora 7.30, sunt anunțate manifestații în fața inspectoratelor de poliție din capitală. Scopul organizatorilor este „de a convinge reprezentanții forțelor de ordine să facă uz de prevederile Codului de etică şi deontologie al funcţionarului public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne” care stipulează că polițiștii au dreptul să refuze executarea ordinelor care sunt ilegale.

„De această dată acțiunea va cuprinde toate cele 5 comisariate din Chișinău. Așa dar, miercuri la 7.30 veniți în fața comisariatului de poliție din sectorul Dvs. Vom distribui pliante polițiștilor, le vom vorbi despre rezoluția Parlamentului European, le vom explica că regimul pe care sunt nevoiți să-l apere este unul banditesc”, scriu organizatorii acțiunii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Adresele inspectoratelor de poliție din Chișinău unde sunt anunțate acțiuni de protest:

  • Comisariatul de Poliție Botanica – str. Cuza Vodă 9/3;
  • Comisariatul de Poliție Buiucani – str. Calea Iesilor 12;
  • Comisariatul de Poliție Ciocana – str. Voluntarilor 3;
  • Comisariatul de Poliție Riscani – bd. Miron Costin 5/1;
  • Comisariatul de Poliție Centru – str. Bulgară 6.

Un flashmob cu același generic a avut loc la 9 iulie în centrul capitalei, fiind organziat de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM. Susținătorii liderilor PAS, PPDA și PLDM și-au dat întâlnire, prin intermediul rețelelor de socializare, în fața Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a le transmite polițiștilor că ei „sunt umiliți, batjocoriți și folosiți în scopuri improprii meseriei alese”. Manifestanții au scandat: „Nu dictatorul, apărați poporul!”, „Apărați poporul, nu uzurpatorul!”.

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM s-a creat ca reacție la decizia de invalidare a alegerilor noi ale primarului de Chișinău și are printre lideri fruntași din PAS, PPPDA, PLDM și reprezentanți activi ai societății civile.