Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Activistul Sergiu Tofilat vrea să…

Activistul Sergiu Tofilat vrea să se înscrie în cursa electorală pentru funcția de primar al Chișinăului

Sergiu Tofilat, activist și analist în domeniul energetic şi financiar-bancar, vrea să se înscrie în cursa electorală pentru funcția vacantă de primar al mun. Chișinău. Anunțul a fost făcut de Tofilat în cadrul unei conferințe de presă.

„Cetățenii trebuie să decidă cine are șanse mai mari, dar contează să nu permitem ca oamenii apropiați lui Plahotniuc să ajungă în Primărie”, a declarat Tofilat. De asemenea, el a menționat că ar putea să renunțe la cursă și să-l susțină pe Andrei Năstase, în cazul în care va observa că acesta are mai multe șanse de a câștiga.

Găsiți aici CV-ul lui Sergiu Tofilat

La 20 mai 2018 vor avea loc alegeri locale în mun. Chișinău, asta după ce, la 16 februarie, Dorin Chirtoacă, edilul capitalei suspendat din funcție și cercetat într-un dosar de trucare a licitațiilor, a anunțat că demisionează.

Până la acest moment, patru partide politice și-au anunțat candidații la șefia capitalei. Este vorba despre PPDA, care l-a propus pe liderul formațiunii, Andrei Năstase, care va fi susținut și de Partidul Acțiune și Solidaritate; Partidul Liberal din Moldova, care l-a înaintat pentru funcția de Primar General al mun. Chișinău pe fostul deputat și ministru al mediului, Valeriu Munteanu; Partidul Socialiștilor din R. Moldova îl propun drept candidat la funcția de primar al capitalei pe Ion Ceban, consilier municipal și purtătorul de cuvânt neoficial al președintelui R. Moldova, Igor Dodon, iar al patrulea candidat înscris în această cursă este și Reghina Apostolov – candidatul Partidului Șor, care apare în raportul Kroll privind furtul miliardului.