Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Academia Militară are o nouă…

Academia Militară are o nouă promoție de ofițeri

„Voi sunteți speranța și promisiunea pentru un viitor puternic și sigur pentru R. Moldova. Ați demonstrat performanță în cadrul unui program academic exigent, un program care reprezintă efortul R. Moldova de a construi un corp de ofițeri dedicați și talentați, un program care va pune bazele pentru o securitate națională puternică și durabilă”, a declarat Secretarul General Adjunct al NATO, ambasadorul Alexander Vershbow, în mesajul video de felicitare transmis promoției 2015 de absolvenți ai Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA).

Mesajul a fost vizualizat în cadrul unei ceremonii desfășurate în Scuarul Arcului de Triumf din centrul capitalei.

„Am ferma încredere că absolvenţii de astăzi se vor încadra fără dificultate în colectivele unităţilor militare şi vor contribui la profesionalizarea şi perfecţionarea continuă a domeniului militar, prin nivelul înalt de pregătire pe care îl deţin, activând cu promptitudine, corectitudine şi responsabilitate în realizarea misiunilor de serviciu”, a menționat Viorel Cibotaru, ministru al Apărării.

Potrivit comandantului (rector) al AMFA, colonelul Mihail Bucliş, în componența promoției 2015 sunt incluși 84 de tineri instruiți la specialităţile infanterie, artilerie și transmisiuni.

Din anul 1992 și până în prezent, Academia Militară „Alexandru cel Bun” a pregătit 1659 de ofiţeri pentru componentele Forţelor Armate.