A fost stabilită data alegerii unui nou bașcan al UTA Găgăuzia

Alegerile pentru un nou bașcan al UTA Găgă­u­zia vor avea loc la 19 mai 2019. O hotărâre în acest sens, cu 18 voturi și 10 împotrivă, a fost luată astăzi, 21 septembrie, de către Adunarea Populară a Găgăuziei, scrie gagauzinfo.md.

Inițiativa Irinei Vlah, actualul bașcan al UTA Găgăuzia, de a organiza scrutinul pe 17 februarie, a fost respinsă de deputații Adunării Populare a Găgăuziei.

Anterior, Irina Vlah a declarat că va candida pentru un nou mandat în funcţia de guvernator al regiunii autonome pentru ca să-şi poată continua programele iniţiate.

La 22 martie 2015, Irina Vlah a fost aleasă cu 51,01% din voturi în funcția de bașcan al regiunii autonome Găgăuzia, fiind susținută de Moscova și de Partidul Socialiștilor din R. Moldova, condus pe atunci de Igor Dodon.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *