A fost prelungit cu 60 de zile termenul de activitate a Comisiei privind așa-zisul puci anticonstituțional

Parlamentul a prelungit de la 120 la 180 de zile perioada de activitate a Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale. O hotărâre în acest sens a fost votată, astăzi, 17 octombrie, în plenul Parlamentului.

Prelungirea termenului de activitate este motivată de faptul în adresa comisei nu au parvenit toate răspunsurile de la autoritățile sesizate, comisia nu a reușit să audieze toate persoanele care dețin sau ar putea deține informații cu privire la obiectul de anchetă, se arată în proiectul de hotărâre prezentat Parlamentului.

După cum bine cunoașteți, Comisia cu privire la uzurparea puterii în stat lucrează intens doar că prietenii din opoziție au decis să boicoteze această comisie crezând că astfel vor putea opri determinarea noastră de a oferi cetățenilor tot adevărul despre ce s-a întâmplat în acea săptămână de foc în luna iunie.

(…) Solicităm să extindem mandatul comisiei cu alte 60 de zile pentru a oferi colegilor timp ca eventual să se răzgândească, iar alte persoane, cum ar fi foștii membri ai Curții Constituționale, care urmează să fie invitate la comisie, să se pregătească”, a declarat președintele comisiei, Mihai Popșoi în plenul Legislativului .

Anterior, Pavel Filip, președintele fracțiunii Partidului Democrat (PDM), a declarat că membrii formațiunii pe care o conduce nu au de gând să ofere explicații oponenților lor politici şi că nu vor participa la audieri, acuzând actuala guvernare de uzurparea puterii în stat.

În iunie curent, cu votul a 61 de deputați, a fost creată Comisia de anchetă care are ca scop elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale.

Astfel, membrii Comisiei urmează să stabileasca dacă deciziile Curții Constituționale luate pe 7, 8 și 9 iunie, privind legalitatea noii guvernări, au fost pronunțate la indicațiile Partidului Democrat.

FOTO: Parlamentul RM 

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *