Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   A fost înregistrat al patrulea…

A fost înregistrat al patrulea concurent electoral la funcția de președinte al R. Moldova

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat concurentul electoral la funcția de reședinte al Republicii Moldova, Andrei Năstase, desemnat de către Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 18 septembrie 2016, a Comisiei Electorale Centrale. De asemenea, CEC a înregistrat simbolul electoral, a confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ și persoana responsabilă de finanţe (trezorierul).

Membrul CEC și raportorul pe acest caz, Vasile Gafton, a menționat că din numărul total de semnături, 2 228 au fost declarate nule și neavenite, iar 18 337 de semnături au fost acceptate ca fiind valabile și care întrunesc condițiile necesare pentru ca Andrei Năstase să fie înregistrat în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

Tot astăzi, Comisia a acreditat mai mulți observatori naționali din partea Asociației obștești ”Promo-LEX” și observatori internaționali din partea Autorității Electorale Permanente din România, Ambasadei Ungariei în Republica Moldova și Ambasadei Regatului Suediei în Republica Moldova în vederea monitorizării scrutinului din octombrie curent.

Până acum au mai fost înregistrați alți trei concurenți electorali la funcția de președinte al R. Moldova. Aceștia sunt Marian Lupu (Partidul Democrat din Moldova, Mihai Ghimpu (Partidul Liberal) și Iurie Leancă (Partidul Popular European din Moldova)