Zece ani de închisoare pentru tentativă de omor

Procuratura raionului Rîşcani a expediat instanţei de judecată spre examinare cauza penală de învinuire a unui localnic de tentativă de omor a unei persoane.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală procurorii au constatat că pe 13 mai 2014, aflându-se în stare de ebrietate pe teritoriul unei întreprinderi de service-auto din satul Nihoreni, inculpatul a intrat în conflict cu administratorul acesteia, pe care îl suspecta că s-ar fi plimbat cu maşina pe care i-a lăsat-o la reparaţie.

Urmărind scopul săvârşirii omorului intenţionat al bărbatului, inculpatul a plecat acasă, de unde a luat o armă de vânătoare de model IJ 17, calibrul 16 mm pe care o deţinea ilegal şi revenind în acelaşi loc, a efectuat o împuşcătură în direcţia victimei. Din cauze independente de voinţa sa, inculpatul nu şi-a dus intenţia până la capăt, victimei fiindu-i acordat neîntârziat ajutorul medical, aceasta fiind spitalizată în stare gravă în spitalul raional.

Ca urmare a împuşcăturii efectuate, părţii vătămate i-au fost cauzate vătămări corporale grave, exprimate prin plagă penetrantă corneo-sclerală cu niclavarea tunicilor şi plăgi postcontuzive a pleoapei superioare a ochiului drept.

Recent, pentru cele incriminate, persoana inculpată a fost condamnată la 10 ani închisoare, cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip închis. De asemenea, făptuitorul a fost sancţionat contravenţional cu 2000 de lei pentru procurarea, purtarea, păstrarea armelor neînregistrate în modul stabilit sau fără documente de provenienţă.
Sentinţa este cu drept de atac.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *