Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (video) Soția tânărului ucis în…

(video) Soția tânărului ucis în bătaie în fața unui club de noapte: „Am să merg până la capăt”

Soția tânărului ucis în bătaie în fața unui club de noapte din capitală a declarat, imediat după ce și-a înmormântat soțul, că va lupta până la capăt pentru ca cei care se fac vinovați de această crimă să fie pedepsiți conform legii. 

„Am avut de suferit eu și familia mea. Aș vrea să fie trași la răspundere toți ucigașii, să fie pedepsiți după numele legii. Atât. Am să merg în instanță până la capăt”, a declarat soția lui Serghei Bejenari, bărbatul decedat în urma unui bătăi cu luptători K1.

Două persoane sunt puse sub învinuire în dosarul crimei din centrul capitalei. Este vorba despre luptătorii de arte marțiale Mihai Pârgaru și Aurel Ignat. Aceștia sunt puși sub acuzare pentru hliganism și vătămare gravă a integrității corporale soldate cu decesul persoanei. Mihai Pârgaru a fost reținut sâmbătă, 26 mai, iar o zi mai târziu s-a ales cu un mandat de arestare pentru 30 de zile. Cel de-al doilea sportiv, Aurel Ignat, a fost reținut în dimineața de 27 mai. Ignat, potrivit oamenilor legii, s-ar fi prezentat benevol pentru a depune mărturii. Mandatul de arestare pe numele lui Ignat a fost autorizat de instanță astăzi, la 29 mai.

Un bărbat de 30 de ani a decedat în dimineața zilei de 25 mai la Spitalul de Urgență din capitală după ce o săptămână mai devreme a fost bătut crunt în fața unui club de noapte și a unui centru comercial din centrul Chișinăului. Incidentul s-a întâmplat în noaptea de 18 spre 19 mai, în fața clubului de noapte „Edgo Night Club”, acolo unde, Sergiu, bărbatul în vârstă de 30 de ani, se distra cu mai mulți tineri la ziua de naștere a unui prieten.

După un conflict, care, potrivit martorilor, ar fi pornit după ce unul dintre prietenii lui Sergiu ar fi încercat să ia apărarea unei domnișoare aborbadă de sportivul Aurel Ignat, în fața clubului de noapte s-a iscat o bătaie. Ignat ar fi fost însoțit de alți opt-nouă prieteni, inclusiv Mihai Pârgaru. Potrivit unui martor ocular, Ignat ar fi fost cel care i-a aplicat tânărului lovituri cu picioarele, inclusiv în cap.

Bărbatul a fost transportat în stare gravă, cu multiple lovituri în cap, la Spitalul de Urgență din Chișinău. În aceeași dimineață, bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală de urgență pentru excluderea hematomolui facial și a fost internat în secția de reanimare. După o săptămână, timp în care s-a aflat în comă, bărbatul a decedat.

Bărbatul decedat a fost petrecut la 29 mai pe ultimul drum. Acesta era căsătorit și are un copil de șapte ani.

Inițial, precizează pentru ZdG surse din cadrul anchetei, Aurel Ignat a fost și el internat în spital, cu o rană la cap. Conform acelorași surse, Ignat ar fi „fost lovit cu bâta în cap, inclusiv de către partea vătămată”.

Cronica evenimentelor în dosarul crimei din centrul capitalei: