(VIDEO) Sentință amânată în dosarul deputatului-inculpat Constantin Țuțu

Judecătorii de la Orhei au amânat luarea unei decizii în cazul crimei din Codrii Orheiului de acum patru ani, în care, printre inculpați figurează și deputatul Constantin Țuțu. Magistrații care au deliberat o lună pe marginea cazului au anunțat participanții la proces că mai au nevoie de a studia suplimentar informațiile care se conțin în dosar, pentru a putea da sentința.

În seara de 28 aprilie 2012, sportivul Constantin Ţuţu a fost implicat într-un schimb de focuri, în urma cărora a decedat un bărbat, Alexei Veretca, de 42 de ani, şi rănit Iurie Matcovschi, fost poliţist, prieten cu victima. Crima a avut loc lângă restaurantul Doi Haiduci, din Codrii Orheiului. Atunci Ţuţu, care a fost alături de un grup format din peste 12 persoane, a fugit de la faţa locului împreună cu amicii săi, Ion Corcodel, Vasile Cojocaru, Oleg Pruteanu, Radu Andriţco, Dumitru Colomeiciuc şi Alexandru Onişciuc, oamenii legii obţinând pe numele fiecăruia dintre ei mandate de arest. Dacă ultimii trei nu au fost găsiţi nici până astăzi, sportivul Constantin Ţuţu, devenit între timp deputat a fost de negăsit doar atâta timp cât pe numele său era eliberat un mandat de arest.

În mai 2012, pe când era dat în căutare, magistraţii Judecătoriei Centru i-au schimbat măsura de arest, Ţuţu fiind trimis iniţial în arest la domiciliu, iar ulterior lăsat în libertate, sub control judiciar. Atunci, acesta a apărut. Iniţial, procurorii i-au învinuit pe toţi cei implicaţi în acel schimb de focuri de participare la omor. În scurt timp însă, Denis Rotaru, procurorul secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale din cadrul Procuraturii Generale (PG), decidea ca Oleg Pruteanu, Vasile Cojocaru şi Constantin Ţuţu să fie acuzaţi doar de huliganism. Toate astea după ce Ion Corcodel a admis că el ar fi fost cel care a tras în Alexei Veretca. Dosarul este examinat la Judecătoria Orhei, iar prima şedinţă de judecată a avut loc acum trei ani, în luna martie 2013. După mai multe amânări, legate și de faptul că Țuțu a devenit deputat, dosarul a ajuns la final.

Marți, 26 aprilie 2016, Judecătoria Orhei urma să pronunțe sentința pe marginea acestui caz, după ce, acum o lună, le-au oferit inculpaților, inclusiv lui Constantin Țuțu, ultimul cuvânt. Ședința în care ar urma să fie pronunțată sentința în acest dosar a fost programată pentru date de 10 mai 2016. Judecători și-au motivat decizia prin faptul că pe dosar există „un volum mare de lucru”, care necesită a fi studiat suplimentar.

Precizăm că, după ce a fost trimis în judecată pe acest dosar, Constantin Țuțu a aderat la PD, ajungând la scurt deputat pe listele acestui partid politic. Țuțu a apărut în mai multe fotografii și evenimente împreună cu Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele PD.

Procurorul Denis Rotaru a cerut ca judecătorii să-l condamne în acest dosar pe Constantin Țuțu la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Ion Corcodel, cel care și-a recunoscut vina, precizând că doar el ar fi împușcat riscă, conform cerințelor procurorilor, 7 ani de închisoare cu executare.

Sursa VIDEO: www.ZdG.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

9 comentarii

 1. Alissa A.

  A fi prezent nu înseamnă și a comite o crimă, că era în momentul cînd sa produs crima la locul de față asta nu înseamnă că el a tras din armă niste aberatii de prost gust.

  • Vlad Bogdan

   Dapai nu stii ca lumea face din tintar -Armasar,se poate despre oricine de vorbit multe,insa fara a prezenta careva probe

 2. Dumitru Julavschi

  Tutu are alta arma: Pumnii. Nu cred ca un sportiv de performanta ca el ar recurge la folosirea armelor de foc.

  • Gerald Butler

   Dar vezi Dima, este vizat in acest dosar. Si tare vreau ca legea sa fie corecta cu toti. Daca se demonstreaza ca este vinovat, ar trebui sa fie tras la raspundere. Doar ca in 4 ani, nu s-au putut stringe aceste dovezi. Inseamna ca nu exista acestea.

 3. slava

  instanta deja are de decis… adica, materiale, probe care urmeaza sa le studieze…
  insa, nu cred ca ca il paste intemnitare pentru huliganism, chiar daca este gasit vinovat.

  • artur

   Noi acum putem numai sa ne dam cu presupusul , ce-o sa fie mai departe instante deja o sa decida.
   Sa nu uitam nici noi , nici reprezentantii presei de prizumtia nevinovatiei , asta asa , printre altele 😉

 4. Simion

  Nu va pati nimic killerul Tutulache. Pentru ca catel cu par sur tuflit, Plaha-boss de partid, il iubeste pe iubitelu’cretinelu’dephutatelu’

 5. jora

  Eu as zice ca inaite de a introduce un comentariu ar fi bine sa fiu informat corect: Ce a fost in realitate acolo? Cine a inpuscat? Cine este vinovat? Oarecare din dumnevoasta incercati sa faceti ceva si o sa vedeti ca presa o va interpreta invers. Numai locuitorii Orheiului cunosc cine a fost acest “erou national Krasafcic”. Vati pus intrebarea baetelul mamei cite fete a violat? daca ar fi fost una din ele sora d-stra?
  sau citi oameni de peste hotare a maltratat pentru a estorca bani din ei? In Franta? Italia? conationali de a nostri, poate fratele d-stra sau tatal?
  Si acum toti sarmanul il plinge maicasa, trebuia sai dea o educatie buna sa nu-si bata joc de niste bieti oameni de la tara care merg cu masina si din neatentie sarmanul om a frinat mai brusc si iese Krasafcic din alta masina si pune pistolul la cap la acest taran sarmanul… Mai aveti comentarii la personalitatea individului? sunt inca multe fapte care trebuie scrise ca sa cunoasca lumea. Daca pe mina acestui nesimtit ajungea sora d-stra, fratele ,tata, mama???????????

 6. intelligence13

  DEACORD CU JORA PRESA AR TREBUI MAI INTII SA AFLE CINE ESTE ACEST EROU “Krasafcic”
  Nu stiu de ce nu se pregateste un contra atac si de dat in presa toata informatia despre “Krasafcic” chiar daca e pe cealalta lume.
  Daca tot e vorba de adevar hai deschideti arhivele!
  Eu ma uit la kiler ca la Haiduc care face ordine in codrii moldovei.
  Desi cind ucigasii duc razboi intre ei asta e normal pentru mine.
  Peste tot in lume e asa.
  Totdeauna asta se numea DUEL!
  Ar trebui in Moldova de introdus pedeapsa cu moartea ca prea multi neastimparati o aparut.
  In anii 90 macar traiau repede si mureau repede da acuma prea multi so gramdit.
  Datile voie la Duel si lasa sa ramina mai putini ca mai putin lucru sa fie pentru MAI.

  PAI NU VORBIM DE UN OM NEVINOVAT!

  Jora totul o spus da avem nevoie de o baza legala bazate pe date din arhive ca ele oricum exista.

  Autoritatile kriminale traiesc putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *