Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Ședința CSM. Patru magistrate,…

VIDEO Ședința CSM. Patru magistrate, numite în funcție până la atingerea plafonului de vârstă

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii s-au întrunit într-o nouă ședință. Pe agenda Plenului se numără 22 de chestiuni, printre care acordarea gradelor de calificare unor judecători, decorarea unor magistrați cu distincții de stat, dar și remiterea materialelor pentru o eventuală promovare în funcție a unor judecători.

12.01: Patru judecătoare au fost numite în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Colegiul de Evaluare a oferit calificativul „foarte bine” tuturor celor patru magistrate.

11.20: Magistrații Sandu Alexandru, Dubcovețchi Dan și Mazureț Roman au fost numiți în funcțiile vacante de judecători la Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana). La concursul pentru ocuparea a cinci funcții vacante s-au înregistrat patru persoane, doar că un judecător s-a retras din concurs

10.45: Trei judecători au fost transferați de la sediul Central la Sediul Ciocana. Decizia a fost luată la demersul președintelui Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu.

09.33: Membrii CSM au aprobat cererea de demisie a judecătorului Grigore Șișcanu de la Judecătoria Ungheni, în legătură cu atingerea plafonului de vârstă. Șișcanu a activat timp de circa 38 de ani în sistemul judecătoresc.