Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Motivele pentru care avocații…

VIDEO Motivele pentru care avocații solicită excluderea mai multor probe ale acuzării din dosarul Filat

Avocații lui Filat semnalează mai multe încălcări în cel de-al doilea dosar deschis pe numele fostului premier. Potrivit avocatului Victor Munteanu, apărarea a înaintat instanței de judecată mai multe cereri prin care solicită declararea nulității unor probe, care ar fi fost obținute contrar normelor legale.

În ședința preliminară avocații au înaintat către instanța de judecată o cerere care se referă la declararea nulității mai multor probe dar și o cerere care se referă la modul în care a fost sesizată instanță, or dosarul nu a fost expediat de același procuror care a și întocmit rechizitoriul.

„Există foarte multe documente care fie nu au fost certificate, fie au fost obținute contrar normelor legale. În cadrul acestei cauze, majoritatea documentelor nu au fost administrate corect. Acestea sunt încălcări procesuale grave, care din punctul nostru de vedere, dacă ar fi fost respectate normele legale, considerăm că această cauză nici nu ar fi ajuns în instanța de judecată”, a declarat Victor Munteanu.

Potrivit avocatului, acuzarea a prezentat copiile mai multor documente, nu în original, iar unele acte au fost traduse fără ca persoana care a realizat aceste traduceri să fie informată despre răspunderea pe care o poartă pentru informațiile prezentate. În acest context, avocații solicită excluderea probelor respective.

Vlad Filat a fost escortat astăzi, 6 februarie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Potrivit Procuraturii Anticorupție, Vladimir Filat este învinuit de săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Într-un comunicat de presă al Procuraturii se menționează că la 01.07.2013, Filat a încheiat un contract de asistență în campania electorală pentru un partid politic la alegerile parlamentare din noiembrie 2014, cu o companie de consultanță din Washington, SUA. Pentru serviciile contractate, fostul premier ar fi achitat către compania nerezidentă, suma totală de 12 847 902 lei, efectuând periodic transferuri din conturile companiilor gestionate prin intermediar, în care erau depozitate mijloace financiare obținute prin infracțiuni de corupție din Banca de Economii.