Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Tiraspolul cere țărilor din…

VIDEO Tiraspolul cere țărilor din formatul 5+2, ONU și OMS să ajute Moldova în lupta cu pandemia de COVID-19: „Ei sunt toxici și reprezintă un pericol pentru toți vecinii săi”

Declarații dure de la Tiraspol în adresa Chișinăului. Liderul regimului nerecunoscut din Stânga Nistrului cere țărilor din formatul 5+2, ONU, OMS și alte organizații să ofere suport metodologic și nu doar Republicii Moldova pentru a lupta cu pandemia de COVID19.

„Ei nu se descurcă, este un fapt împlinit, ei sunt toxici și reprezintă un pericol pentru toți vecinii săi, inclusiv Transnistria”, a declarat Vadim Krasnoselski, liderul regimului nerecunoscut de la Tiraspol, după o ședință a așa-numitului consiliu suprem de securitate a regiunii.

Krasnoselski a mai cerut țărilor din formatul 5+2 să curmeze așa-zisele „acțiunile provocatoare ale Chișinăului, prin persoane oficiale, dar și fizice în zona de securitate din ultima perioadă, care ar putea duce la escaladarea situației din toată regiunea”, fără a oferi mai multe detalii.

În același timp, Tiraspolul cere activarea formatului 5+2 pentru a determina Chișinăul să-și respecte angajamentele asumate anterior, fără a oferi din nou detalii despre ce este vorba.

Declarațiile Tiraspolului vin după ce ieri, la Rîbnița a avut loc un protest spontan al unor rezidenți ai orașului care lucrează la Rezina. Oamenii s-au declarat revoltați că autoritățile de la Tiraspol le-a interzis peste noapte să iasă din regiune din cauza situației pandemice din dreapta Nistrului.

Măsura asumată unilateral de autoritățile din Stânga Nistrului a fost criticată dur și de Misiunea OSCE din Republica Moldova care a cerut Tiraspolului să renunțe la această decizie de a bloca circulația cetățenilor.



În același timp, Chișinăul prin reprezentanții Partidului Democrat, aflați la guvernare, au criticat instituirea ilegală și unilaterală de către Tiraspol a 37 de puncte de control pe timpul pandemiei și care continuă să oprească circulația liberă a cetățenilor din zona de securitate. Pe de altă parte, conducerea de vârf a țării nu a reacționat la ultimele evenimente din regiune.