VIDEO/ Gheorghe Petic a ieșit din sala de judecată: „Nu am încercat să evadez”

După ce magistrații au respins cererea avocaților de a-l elibera din arest, Gheorghe Petic a ieșit din sala de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, declarând că nu se mai întoarce la pușcărie. Petic spune că a plecat din fața magistraților pentru că Parlamentul a declarat, la 8 iunie, că R. Moldova este „stat capturat”.

17.35: Gheorghe Petic a ieșit din nou din sala de judecată și s-a afișat în fața susținătorilor, anunțând că mâine la Curtea de Apel Chișinău va avea loc o nouă ședință.

„Nu am avut intenția să evadez, dar să vă mulțumesc și să vă văd. Mâine va fi un alt complet de judecată și se va judeca ceea ce s-a încercat azi să se judece. Haideți să le dăm un termen până mâine și vă rog să fiți aici mâine cât mai mulți”, a declarat Petic.

17.05: Gheorghe Petic se întoarce în clădirea Curții de Apel, însoțit de deputații Inga Grigoriu, Chiril Moțpan și avocata Angela Istrate.

16.55: Petic declară că avocații au plecat să înainteze o cerere pentru ca mâine, 18 iulie, să fie examinată ședința încă o dată.

„Eu, conform legislației, nu doresc să fiu numit dezertor. Am ieșit până aici, pentru a arăta că și în pușcărie sunt liber”, a spus Petic.

16.30: „Noi nu avem justiție. R. Moldova a fost declarat stat captiv. Am ieșit în baza declarației de stat captiv. Procuratura, CNA și judecătoria sunt instituții captive. Dacă aceste instituții au fost declarate captive, înseamnă că plecarea mea a fost corectă”, a declarat Petic.

Înconjurat de mai mulți susținători, Petic protestează în fața Curții de Apel Chișinău, cerând recuzarea judecătorilor. La fața locului sunt prezenți și deputații Chiril Moțpan și Inga Grigoriu.

Foto: Facebook/Angela Mistreț

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *