Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Doi frați din Chișinău,…

VIDEO Doi frați din Chișinău, reținuți pentru două tentative de omor la comandă. Detalii și imagini difuzate de procurori

Procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că, astăzi, 16 octombrie, au reținut două persoane, doi frați de 39 și respectiv 40 de ani, din Chișinău, fiind bănuiți de comiterea a două tentative de omor la comandă.

Potrivit procurorilor, cei doi sunt bănuiți că, la comanda unor altor persoane, au tras mai multe focuri de armă asupra a două persoane.

În primul caz, în februarie 2018, unul dintre suspecți a tras mai multe focuri de armă într-o mașină, pe o stradă din capitală. Victima, ținta suspectului, care se afla în automobil, a suferit atunci mai multe răni și a fost transportată în stare gravă.

Cel de-al doilea caz a avut loc în noiembrie 2018. Atunci, cel de-al doilea suspect a intrat intenționat în curtea unui locuitor din satul Stoianovca și a deschis focul asupra acestuia. Potrivit autorităților, autorul intelectual al tentativei de omor este un partener de afacere al barbatului împușcat.

Astăzi, 16 octombrie, PCCOCS a publicat imagini video din momentul comiterii celor doua tentative de omor, iar procurorului-șef interimar al instituției, Dorin Compan, a oferit detalii despre reținerea celor doi suspecți.

Imagini care pot afecta emoțional:

Comanditarul unui omor – partenerul de afaceri al victimei

Prima tentativă de omor a avut loc la data de 28 februarie 2018, seara, în apropierea blocului de locuit de pe strada Botanica Veche 45, Chișinău. Potrivit rezultatelor investigației, persoane necunoscute au efectuat mai multe împușcături dintr-o armă automată, în direcția unui automobil de model Mercedes, la volanul căruia se afla o persoană cu vârsta de 46 ani. În urma împușcăturilor, acesta s-a ales cu corporale care au făcut necesare internarea victimei în Spitalul de Urgență în stare gravă și supus intervenției chirurgicale care i-a salvat viața.

A doua tentativă de omor a avut loc la data de 21 noiembrie 2018. Inițial, o persoană necunoscută l-a ademenit pe un localnic din satul Stoianovca, raionul Cantemir să iasă în stradă. La refuzul victimei, suspectul a pătruns în curtea acesteia și a efectuat șapte împușcături asupra acesteia. Iar ca urmare a leziunilor provocate, victima a fost internată în spitalul raional Cantemir, în stare gravă. După ce a fost supusă intervenției chirurgicale victima a supraviețuit. Astfel, în acest caz au fost identificați comanditarul, care s-a dovedit a fi partenerul de afaceri a victimei și alte două persoane care au avut rolul de organizator și intermediar în săvârșirea infracțiunii fiind diferiți justiției.

Profilul fraților suspectați de comiterea tentativelor de omor la comandă:

Suspecții sunt doi frați cu vârsta de 39 și 40 ani locuitori ai mun. Chișinău, care conform probelor acumulate, în schimbul unor recompense bănești, au săvârșit ambele crime, cu rol de executori. În rezultatul efectuării perchezițiilor la domiciliile și locurile de trai temporare a suspecților au fost depistate și ridicate mai multe telefoane mobile, cartele sim și stații radio de care aceștia sau folosit la organizarea, coordonarea și săvârșirea crimelor, precum și o armă de foc cu care a fost săvârșită una din infracțiuni.

La această etapă, acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigații continuă în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate în comiterea crimelor date și stabilirea apartenenței acestora la comiterea a altora infracțiuni.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 15 la 20 ani sau detenție pe viață.