Principală  —  IMPORTANTE   —   Scrisoare semnată de Sandu, Usatîi,…

Scrisoare semnată de Sandu, Usatîi, Chirtoacă, Țîcu și Deliu, către comunitatea internațională: Dodon intenționează să fraudeze alegerile

Maia Sandu, Renato Usatîi, Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu și Tudor Deliu, candidați desemnați, ce aspiră la funcția de președinte al R. Moldova au trimis o scrisoare comunității internaționale prin care își exprimă îngrijorarea și sesizează partenerii externi asupra tentativelor de fraudare a alegerilor de către Igor Dodon și PSRM.

„Am trimis o adresare comunității internaționale prin care ne exprimăm îngrijorarea și sesizăm partenerii externi asupra tentativelor de fraudare a alegerilor de către Dodon și PSRM”, se precizează într-un mesaj postat de PAS, formațiune condusă de Maia Sandu.

Potrivit semnatarilor, „lupta în această campanie se duce împotriva furtului, a fraudei și a celui care stă în fruntea intenției de falsificare – Dodon”, se arată în postare.

„Avem datoria să-l oprim și să ne asigurăm că votul cetățenilor este respectat și reprezentativ”, se menționează în postare.

Totodată, mesajul survine în contextul amplasării secțiilor de votare în afara țării

„Astăzi Comisia Electorală Centrală va decide numărul și amplasarea secțiilor de votare în afara țării. Solicităm cu insistență ca această decizie să fie una corectă, bazată pe lege și pe interesul cetățenilor”.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. Deocamdată, au fost înregistrați trei candidați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA) și Tudor Deliu (PLDM). Cererea de înregistrare a lui Andrian Candu (Pro Moldova) a fost respinsă. Alți trei candidați – Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul „Șor”) și Maia Sandu (PAS) – au depus listele cu semnături, care urmează a fi verificate.

Campania electorală va începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică la 2 octombrie.