Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un tânăr, reținut cu droguri…

Un tânăr, reținut cu droguri în Piaţa Marii Adunări Naţionale

La 7 septembrie 2015, un locuitor al capitalei, de 25 ani, a fost reţinut şi escortat de către angajaţii IP Buiucani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău a IGP pentru faptul păstrării şi consumului de substanţe narcotice în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Potrivit infomarţiilor preliminare, poliţia a fost solicitată în PMAN de către o domnişoară, care a declarat că i-ar fi fost sustras telefonul mobil în timpul protestului. Veniţi la faţa locului, poliţiştii au iniţiat investigaţii în vederea stabilirii circumstanţelor dispariţiei telefonului mobil. Respectiv, în geanta tânărului, care s-a dovedit prietenul ei, poliţiştii au depistat o sacoşă cu o masă vegetală marunţită, asemănătoare cu cânepa, precum şi o sticlă confecţionată artizanal pentru consumul de droguri. Acesta a început a manifesta un comportament neadecvat faţă de poliţişti. El a fost reţinut şi condus la sectorul de poliţie pentru audieri, unde a recunsocut că este consumator activ de droguri şi se află la evidenţa medicului narcolog.

Ulterior el a fost condus la Dispensarul Republican de Narcologie pentru preluarea probelor de sânge. Totodată, poliţiştii au iniţiat un proces penal pentru păstrarea şi consumul de substanţe narcotice. El riscă o amendă în mărime de la 8.000 la 14.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 150 de ore sau închisoare de până la 1 an.