Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un poliţist şi cinci civili,…

Un poliţist şi cinci civili, trimişi în judecată pentru vânzarea drogurilor

Procuratura Anticorupţie a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a șase membri activi ai unui grup criminal organizat, specializat în realizarea drogurilor în nordul țării.

Temei pentru pornirea procesului penal a servit informaţia privind activitatea ilegală a unui ofiţer al Inspectoratului de Poliţie Drochia, care se oferea să vândă droguri. În procesul documentării acţiunilor ilegale ale poliţistului, au fost dentificate încă cinci persoane civile, care aveau rolul de organizatori şi distribuitori de droguri.

Activitatea frauduloasă a acestora a fost documentată de procurori începând cu luna octombrie 2014, cu antrenarea agenţilor sub acoperire, fiind efectuate mai multe achiziţii sub control a drogurilor la domiciliile, locurile de muncă, inclusiv într-un cazinou din Bălţi. În rezultatul măsurilor speciale de investigaţie, aceştia au fost reţinuţi de Procuratura Anticorupţie de comun cu Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI.

Cauza penală în privinţa inculpaţilor a fost expediată spre examinare Judecătoriei mun.Bălţi. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă o pedeapsă până la 15 ani închisoare.