Un inspector s-a ales cu o pedeapsă blândă pentru comiterea corupției

Un inspector de patrulare rutieră al Regimentului de Patrulare Nord a fost condamnat pentru comiterea actelor de corupţie.

Procurorii au demonstrat că, în noiembrie 2013, poliţistul a pretins de la un şofer 200 de euro pentru nedocumentarea unui caz de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate. Inspectorul i-a luat şoferului permisul de conducere drept garanţie că acesta îi va aduce suma pretinsă, iar în momentul primirii sumei extorcate, poliţistul a fost reţinut în flagrant delict.

Câteva zile mai târziu procurorii au înaintat un demers Ministerului Afacerilor Interne prin care au solicitat suspendarea provizorie din funcţie a angajatului corupt, însă Ministerul Afacerilor Interne a respins demersul procurorilor.

Pentru acţiunile sale ilegale, recent, instanţa de judecată l-a condamnat pe inculpat la o pedeapsă non-privativă de libertate. Procurorii consideră sentinţa aplicată prea blândă şi anunţă că o vor contesta.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *