Un deținut din Penitenciarul nr. 13 a fost găsit strangulat în celulă

Un deținut din Penitenciarul nr.13 din Chișinău și-ar fi pus capăt zilelor. În dimineața zilei de astăzi, 12 martie, bărbatul în vârstă de 49 de ani a fost găsit mort în celulă. Acesta s-ar fi strangulat cu un prosop, susține Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP), precizând că nu au fost identificate semne de violență provocate de alte persoane.

„Din spusele colegilor de celulă, deținutul prezenta o stare de tensiune și tristețe, din motive de ordin personal și familial. El a refuzat consilierea psihologică”, scrie într-un comunicat al DIP, unde se mai menționează că despre decesul deținutului au fost informate rudele acestuia și Oficiul Avocatului Poporului. Bărbatul era își ispășea pedeapsa fiind condamnat pentru omor.

Cazul este anchetat de Procuratrura Chișinău, iar medicii legiști urmează să stabilească cauza exactă a decesului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *