Un cetățean al R. Moldova, condamnat la 3 ani de închisoare în Ucraina

Judecătoria Solomensk din Kiev a condamnat la trei ani de închisoare pe un cetățean al R. Moldova la 3 ani de închisoare. Acesta este învinuit pentru o alertă falsă cu bombă în Gara Centrală de la Kiev în vara anului 2017, relatează hromadske.ua.

Despre acest lucru a scris pe o rețea de socializare Andrei Lysenko, secretarul de presă al Procuraturii Generale din Kiev.

Potrivit procurorului, în luna iulie a anului trecut, un cetățean al R. Moldova în vârstă de 27 de ani a anunțat poliția despre minarea gării. Specialiștii nu au găsit la fața locului niciun dispozitiv exploziv.

Ulterior, organele de drept au identificat și au reținut făptașul. „S-a constatat că alerta a fost una falsă, adică a fost o acțiune de huliganism”, menționează procurorul.

Judecătoria Solomensk din Kiev l-a găsit vinovat pe bărbat de încălcarea art. 259 al. 1 al Codului penal al Ucrainei și l-a condamnat la trei ani de închisoare.

Sursa Hromadske


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *