Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un bărbat, condamnat la 17…

Un bărbat, condamnat la 17 ani de închisoare pentru violarea unei minore

Procuratura raionului Orhei a solicitat 17 ani de detenţie pentru un bărbat, învinuit de violul unei minore, iar recent, magistraţii au admis în mod integral solicitarea procurorului.

Chiar dacă inculpatul nu şi-a recunoscut vina de cele incriminate, procurorii au demonstrat că pe 20 iulie 2014, inculpatul, care locuia în oraşul Râbniţa a venit în satul de baştină al soţiei sale din raionul Orhei, pentru a participa la o înmormântare. După ceremonia de pomenire a persoanei decedate, fiind în stare de ebrietate, acesta a violat-o pe fiica minoră a cumnatului. Totul s-a întâmplat în casa soacrei sale, în grija căreia se afla minora în vârstă de 11 ani. Imediat după comiterea crimei, fetiţa a povestit despre cele întâmplate unui unchi, iar inculpatul care a reuşit să fugă, a fost reţinut două zile mai târziu.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Amintim că potrivit statisticilor,  în cursul anului trecut, din 223 de cauze penale în care copiii au figurat în calitate de victime ale infracţiunilor privind viaţa sexuală, în 44 cazuri aceştia au fost abuzaţi sexual în familie: de către tatăl biologic – 14, concubinul mamei – 16, alte rude – 14 cazuri.