Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un angajat, suspectat de estorcare…

Un angajat, suspectat de estorcare de bani

Suspectul de 45 de ani, domiciliat în orașul Ialoveni, angajat al unei întreprinderi în calitate de inginer, este suspectat că ar fi primit remunerații ilicite pentru îndeplinirea lucrărilor legate de deservirea populației.

În cadrul investigațiilor efectuate de către angajații Inspectoratului Național de Investigații, s-a stabilit că bărbatul este angajat a unei întreprinderi care prestează servicii de reparație a rețelelor electrice. Acesta ar fi estorcat bani de la un locuitor al raionului Ialoveni, amenințându-l cu deconectarea de la energia electrică, sub pretextul strămutării unei rețele electrice ce traversează prin imobilul părții vătămate.

Astfel, suspectul a fost reținut în timp ce primea de la victimă suma de 2 000 de lei. Mai mult decât atât, în timpul primirii banilor, bănuitul era însoțit de doi angajați de la aceiași întreprindere. La fel, polițiștii au mai stabilit, că anterior, suspectul ar mai fi primit o sumă de 3 000 de lei de la victimă.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 256 al. 1 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Primirea unei remunerații ilicite pentru îndeplinirea lucrărilor legate de deservirea populației” se pedepsesc cu amendă în mărime de la 4 000 la 8 000 de lei.