Un angajat al Penitenciarului nr. 17 și un polițist de sector din Rezina, reținuți de CNA. Mită pentru angajarea la penitenciar

Șeful serviciului resurse umane al Penitenciarului nr. 17 și șeful unui sector de Poliție din Rezina au fost reținuți de ofițerii CNA și procurori, pentru 72 de ore, fiind bănuiți de corupere pasivă în valoare a 1000 de euro. Cei doi riscă închisoare de la 5 la 10 ani.

Potrivit denunțătorului, suspecții ar fi extorcat și primit mijloace bănești în sumă de 1000 de euro pentru angajarea unei persoane în funcția de gardian-supraveghetor în cadrul penitenciarului.

Investigarea cazului și reținerea în flagrant au fost efectuate în cadrul unei operațiunii comune a Centrului Național Anticorupție, Serviciului Protecție internă și anticorupție și Departamentului Instituțiilor Penitenciare. În rezultatul perchezițiilor efectuate, banii transmiși sub controlul CNA au fost depistați la domiciliul angajatului penitenciarului și în mașina personală a omului legii.

Cei doi au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pentru 72 de ore, iar actualmente se află în izolatorul de urmărire penală al CNA.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 324 alin. (2) lit. c) Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *