Ultimele detalii despre dosarul farmaciștilor: un medic-cardiolog este internat în spital cu probleme „cardiace”

Instanţa de judecată a decis că 8 persoane vizate în dosarul farmaciştilor rămân în izolator, pentru diferite termene, şi 11 − în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Un medic-cardiolog este internat în spital cu probleme „cardiace”, anunță Centrul Național Anticorupție.

Pe 9 februarie, curent, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la mai multe farmacii din țară, bănuite de aplicarea unei scheme frauduloase de comercializare a medicamentelor, iar drept urmare, douăzeci de persoane, inclusiv angajaţi din domeniul ocrotirii sănătăţii şi reprezentanţi ai unor reţele farmaceutice, au fost reţinute. Acestea sunt bănuite de corupere pasivă, activă şi abuz în serviciu în dosare ce vizează punerea în aplicare a unei scheme coruptibile prin care agenţii de vânzări ai companiilor farmaceutice se înţelegeau cu unii medici din cadrul instituţiilor medico-sanitare să le promoveze produsele, anunță Centrul Național Anticorupție, într-un comunicat de presă.

CNA a făcut publice câteva dintre interceptările discuțiilor telefonice dintre reprezentanți ai farmaciilor și angajați în domeniul ocrotirii sănătății.

Citiți și: Stăpânii farmaciilor 

(audio) Interceptări telefonice din dosarul farmaciilor: „Prescrieți, vă rog, Esomeprazol, nimeni nu vrea să-l cumpere”

Cine sunt proprietarii unei farmacii unde CNA a făcut percheziții


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *