Ultimele detalii despre dosarul farmaciștilor: un medic-cardiolog este internat în spital cu probleme „cardiace”

Instanţa de judecată a decis că 8 persoane vizate în dosarul farmaciştilor rămân în izolator, pentru diferite termene, şi 11 − în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Un medic-cardiolog este internat în spital cu probleme „cardiace”, anunță Centrul Național Anticorupție.

Pe 9 februarie, curent, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la mai multe farmacii din țară, bănuite de aplicarea unei scheme frauduloase de comercializare a medicamentelor, iar drept urmare, douăzeci de persoane, inclusiv angajaţi din domeniul ocrotirii sănătăţii şi reprezentanţi ai unor reţele farmaceutice, au fost reţinute. Acestea sunt bănuite de corupere pasivă, activă şi abuz în serviciu în dosare ce vizează punerea în aplicare a unei scheme coruptibile prin care agenţii de vânzări ai companiilor farmaceutice se înţelegeau cu unii medici din cadrul instituţiilor medico-sanitare să le promoveze produsele, anunță Centrul Național Anticorupție, într-un comunicat de presă.

CNA a făcut publice câteva dintre interceptările discuțiilor telefonice dintre reprezentanți ai farmaciilor și angajați în domeniul ocrotirii sănătății.

Citiți și: Stăpânii farmaciilor 

(audio) Interceptări telefonice din dosarul farmaciilor: „Prescrieți, vă rog, Esomeprazol, nimeni nu vrea să-l cumpere”

Cine sunt proprietarii unei farmacii unde CNA a făcut percheziții


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. aneta

  Centrul National de Ajutor al coruptiei isi continua falnicul si solemnul mars al tradarii nationale. Acest Centru nu este altceva decat o grupare de lakeii la komanda, gata oricand sa-si bata joc de orice cetatean din R.M. la comanda stapanului si a hotilor de grandoare care il inconjoara. Numai ofiteri ei nu sunt, niste javre gata sa indeplineasca cele mai intunecate comenzi pentru a fi remunerate cu confort personal. Stau si fermenteaza super de bine hoti de miliarde prin parlament, govern, primarii, ministere etc …. dar ei, cainii de vanatoare, se arunca asupra doctorilor si farmacisitilor. Lor din cladirile cartelului nu li se vad palatele, masinele de lux si lefaiala banditilor de stat. Inca de pe timpul lui Chetraru, gruparea de la CNA se-au facut tinta de atac acei putin doctori care au mai ramas in tara. el, acest animal mediocru, care a jurat credinta lui Filat, a urlat de pe tribuna parlamentului ca doctorii fac prescriptii cu tenta comerciala. el sa dat ca doctor-farmacist-professor al Tarii despre cum treb de tratat bolnavii si ce medicamnte de le prescris. Treb sa fie ieftine si mul in kila. nu a scos o vorba despre calitate, despre respectarea unor standarte farmacologice europene …. ei, javrele trebuiau sa sfasie pe cineva si cel mai important este ca era nevoie de curatit piata pentru cineva de ai lor. Dupa acele atacuri au plecat mai toti partenerii straini, practic nu mai sunt medicamente de calitate, care ar corespunde celor europene. Poporul se trateaza acum cu gunoaie farmaceutice si risca cu sanatatea si viata proprie, platind pentru aceasta din banii personali.
  Foarte clar dar doar in anumite medii se vorbeste de Balkan Pharmaceuticals, o firma create de Filat pentru a aduce ingidiente dubioase din tarile din lumea a 3 ori tari ca China si India, unde calitatea produselor este dubioasa, si ca sa produca medicamente autohtone, care nu sunt bune nici in veterinarie. De atunci incoace oamenii nosri sunt intoxicati cu produse autohtone, care nu corespund nici la o norma farmaceutica si care ca putere de tratament sunt de cateva ori mai ineficiente decat cele europene. Asta inseamna cheltuieli adaugatoare, fiindca platesti initial mai putin dar de fapt mai indelungat si pentru doze mai mari, ca sa obtii un careva effect. Pai iata ca bandiuganii in epoleti impreuna cu politecienii falnici din castele de marmora, pur si simplu au transformat populatia tarii intr- o gloata de cobaii, pe care ii nimicesc pe propriii lor bani.
  Evenimentele recente sunt doar o continuare a acelei actiuni incepute catva ani in urma si nimicirea poporului nostru va continua la nesfarsit, atat timp cat in scaunele tarii vor sta oamenii iadului, oameni ai intunericului … asta este situatia in care ne-am pomenit astazi – zile negre, care ni le-au adus ale noastre javre, care ai rasarit din cele mai intunecate subsoluri ale acestui pamant.
  Probabil, iarasi Balkan Farm ori inca vre-o firmuta de ai lor au nevoie sa-si faca loc pe piata si sa omoare in continuare propriul popor, dar doctorilor si farmacistilor li se va face in curs de invatatura gratuita, despre ce medicamente trrebuie ei sa indice.
  Sa mai stam asa in intuneric, ca lumina demult e stinsa …

 2. Lilian 007

  Dnă Aneta! Nu ești de acord cu politica în medicină a coordonatorului nostru Plahotniuc? Scrieți reclamație oficială, da nu așa, anonimă. Scrieți și așteptați, că PD-ul va veni și cu medicamente și cu lumină! Și încă, de ce mai aveți nevoie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *