Ultima oră: Se alege un nou președinte la CSM. Există doar un singur candidat

Marți, 23 ianuarie 2018,  în ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se alege un nou președinte al instituției. În cursă s-a înregistrat un singur magistrat, Victor Micu, actualul președinte al instituției.

Candidatura lui Victor Micu, cel care deține funcția de președinte al CSM, ales în funcție în luna iunie 2014, în detrimentul lui Dumitru Visternicean, a fost propusă de către Petru Moraru, membrul CSM din partea Curții Supreme de Justiție. „Este modest, tolerant, specialist de talie înaltă. Consider că dlui merită”, a punctat Moraru. Victor Micu a fost singurul candidat înregistrat în cursă, deși membrii CSM puteau propune și alte candidaturi sau chiar se puteau autopropune pentru această funcție,

Tot  în ședința de marți se va alege un nou judecător la Curtea Supremă de Justiție,  post la care țintește doar un singur magistrat, care activează în prezent la Curtea de Apel Chișinău. Și în această instanță va ajunge un judecător nou, pentru acest fotoliu fiind înregistrați 5 candidați.

UPDATE: Continuitate la CSM: Cine este Victor Micu, noul-vechi președinte al CSM


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *