Principală  —  IMPORTANTE   —   Ultima oră. Procuratura vine cu…

Ultima oră. Procuratura vine cu noi detalii despre crima din centrul capitalei. Numele persoanei anunțate în căutare

Mihai Pârgaru, unul dintre suspecții din dosarul bătăii soldate cu decesul lui Sergiu Bejenaru, de lângă un club din Capitală, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel a respins demersul avocatului bănuitului, care a cerut eliberarea acestuia. Pârgaru a fost reținut în data de 25 mai, iar în 27 mai, pe numele lui a fost eliberat mandat de arestare pentru 30 de zile, anunță Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Potrivit materialelor anchetei, în data de 19 mai, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial, Pârgaru, alături de alți doi tineri, Aurel Ignat și Eugeniu Deliu, i-ar fi aplicat multiple lovituri lui Sergiu Bejenaru. Printre victime au fost Ion Bejenaru și Sergiu Bradu. La Institutul de Medicină Urgentă, cei doi au fost audiați de polițiști, dar au refuzat să depună plângere și au afirmat că traumatismele sunt urmare a căderii de pe scară. În aceste circumstanțe, a fost înregistrat un proces penal pentru huliganism. În aceeași zi, a fost pornită încă o cauză penală pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă și medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane.

Din cauza traumatismelor, Sergiu Bejenaru a murit la spital, în noaptea de 24 spre 25 mai. Ulterior, fratele victimei, Ion Bejenaru, a depus o plângere la poliție, prin care a cerut să fie recunoscut în calitate de parte vătămată. Plângeri au mai fost depuse, în aceeași zi, de către mama și concubina lui Sergiu Bejenaru.

În urma unui complex de acțiuni de urmărire penală, inclusiv audierii martorilor și studierii imaginilor de pe mai multe camere de supraveghere au fost identificate persoanele implicate în comiterea infracțiunii.

Astfel, la data de 25 mai, a fost reținut și audiat în calitate de bănuit Mihai Pârgaru. Două zile mai târziu, în baza demersului procurorului, instanța a dispus aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile.

La data de 27 mai a fost reținut și audiat în calitate de bănuit Aurel Ignat, peste două zile fiind eliberat mandat de arestare de 30 de zile pe numele acestuia.

Ambii au fost puși sub învinuire pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă și medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul victimei.

Încă un suspect, bănuit de complicitate la comiterea acestor crime este acum căutat de poliție.

În prezent au loc acțiuni de urmărire penală în scopul acumulării probelor și remiterii cauzei penale în instanța de judecată. Dacă vina inculpaților va fi demonstrată, ei riscă până la 15 ani de închisoare, anunță Procuratura Generală.

Radiografia unei crime: Nu există imagini video