Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ultima oră: Percheziții la Inspectoratul…

Ultima oră: Percheziții la Inspectoratul Național de Investigații

Ion Iachimov în stânga lui Vitalie Sibov

Ofițerii și procurorii anticorupție efectuează percheziții la trei angajați ai Inspectoratului Național de Investigații. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către persoane din cadrul instituției. Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au confirmat perchezițiile, dar susțin că acestea nu-l vizează pe Ion Iachimov, așa cum ZdG a scris în știrea inițială, ci pe un singur angajat al INI.

Ion Iachimov, șeful INI și-a început activitatea în poliție în anul 2000, iar ulterior, în 2013, ajunge ofițer principal de investigații în cadrul Centrului Combaterea traficului de persoane. În anul 2015, a fost numit șef adjunct al Inspectoratului Național de Investigații, iar ulterior, în luna mai 2016 a fost promovat în funcția de șef al Inspectoratului Național de Investigații.

Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție ne-a zis că este ocupat și nu poate discuta la subiect, solicitând să revenim mai târziu. Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției ne-au declarat că nu cunosc informații despre operațiunea procurorilor anticorupție.

UPDATE: Reprezentanții IGP au confirmat perchezițiile, dar susține că acestea nu-l vizează pe șeful INI, Ion Iachimov, ci pe alți angajați ai instituției. Prin intermediul Serviciului de Presă al Procuraturii Generale, Viorel Morari a confirmat perchezițiile, precizând însă că acestea îl vizează pe un angajat al instituției, și nu pe șeful INI.

UPDATE 2: Reprezentanții IGP susține că perchezițiile vizează doar un angajat al INI și că nu s-a desfășura în birourile din incinta Inspectoratului, deși surse ale ZdG din cadrul instituției ne-au anunțat anterior că perchezițiile ar fi avut loc în birouri din cadrul INI.

UPDATE 13.05:  Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Investigații (INI), Diana Sochircă, a precizat pentru Ziarul de Gardă că percheziții au avut loc la domiciliul unui angajat al instituției, dar acțiunile penale nu vizează atribuțiile de serviciu ale acestuia.

Revenim cu detalii!