Principală  —  IMPORTANTE   —   Ultima oră: Domnica Manole a…

Ultima oră: Domnica Manole a fost aleasă în calitate de Președinte al Curții Constituționale

Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al Curții Constituționale. În locul acestuia, pentru un termen de trei ani, a fost aleasă judecătoarea Domnica Manole.

Potrivit hotărârii CC cu privire la destituirea lui Vladimir Țurcan, decizia a fost luată în urma demersului din 21 aprilie 2020, semnat de către judecătorii Nicolae Roșca și Liuba Șova.

„Dl Vladimir Țurcan se destituie din funcția de Preşedinte al Curţii Constituţionale ca urmare a exprimării votului de neîncredere” – este precizat în hotărârea luată de CC la 23 aprilie.

Domnica Manole a declarat pentru ZdG că vineri, 24 aprilie, va fi organizat un briefing de presă la acest subiect.

Contactat telefonic, Judecătorul Nicole Roșca, ne-a spus că nu ne poate oferi detalii despre motivele invocate pentru destituirea din funcție a lui Vladimir Țurcan.

„Eu cred că dvs o să vedeți deja o hotărâre motivată care va fi întocmită în câteva zile. Îmi pare rău, dar nu pot să au unele explicații”, a spus judecătorul.

Nici judecătorul CC, Serghei Țurcan, nu a putut să ne dea mai multe detalii, precizând că în așa mod ar divulga secretul deliberării.

Ceilalți judecători ai CC nu au răspuns la apelurile ZdG.

Cele două hotărâri luate de CC, cu privire la destituirea lui Vladimir Țurcan și numirea Domnicăi Manole în funcția de președinte al CC sunt definitive și intră în vigoare la data adoptării.