Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ultima oră: Directorul general al…

Ultima oră: Directorul general al Liceului Teoretic „Orizont” a fost reținut

În această dimineață, 31 martie, a fost reținut Turgay Şen, directorul general al Liceului Teoretic „Orizont” din Chișinău.

„Era dis-de-dimineață. În jurul orei 05.30. Directorul general trebuia să plece în România, la o conferință. Când a ajuns la Aeroportul din Chișinău, la punctul de control al pașapoartelor, i s-a spus că sunt careva probleme și trebuie să aștepte. El nu știa despre ce este vorba. Acolo erau și niște persoane de la SIS. Dl. director și-a chemat unul dintre avocați, pentru că nu înțelegea ce se întâmplă. L-au interogat, dar nici nu i-au explicat de ce este bănuit. Acum el este dus la Procuratura Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Să vedem ce va urma. Avocatul ne-a spus că în citație scria că este vorba de finanțarea terorismului, dar niciun alt detaliu. Directorul general al liceului a scris și o cerere pentru azil politic ca să nu fie reținut ca și în cazul recent din Kosovo”, ne-a spus un profesor al Liceului, care trebuia să-l însoțească pe directorul general.

Amintim că, la 29  martie, poliția din Kosovo a reținut șase cetăţeni turci – cinci angajaţi ai şcolilor Mehmet Akif din Kosovo şi un medic. Aceștia fiind presupuşi susţinători ai clericului Fethullah Gulen, fostul aliat al lui Erdogan şi care  este acuzat de preşedintele turc că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat de la 15 iulie 2016, ceea ce Gulen neagă categoric, scrie agerpres.ro.

UPDATE: După ce a fost audiat de către procurori, directorul general al Liceului Teoretic „Orizont” din Chișinău a fost eliberat. El are interdicția de a părăsi R. Moldova în următoarele câteva zile.