ULTIMĂ ORĂ/ Decis! Igor Dodon va fi suspendat din nou din funcție

Curtea Constituțională (CC) a Republicii Moldova a admis astăzi, 24 septembrie 2018, sesizarea depusă de deputați democrați privind „constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de președinte al R. Moldova”, după ce Igor Dodon a refuzat repetat numirea în funcție a doi miniștri propuși de Vladimir Plahotniuc pe 18 septembrie.

Potrivit președintelui CC, Mihai Poalelungi, a fost constatată circumstanța care justifică interimatul funcției de președinte, urmând ca președintele Parlamentului sau prim-ministrul să emită decretele de numire în funcție a celor doi miniștri.

În cadrul briefing-ului din 18 septembrie 2018 al Partidului Democrat, Silvia Radu a fost propusă pentru funcția de ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar Nicolae Ciubuc în funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Ulterior, președintele Igor Dodon a refuzat să îi numească în funcție, precizând că cele două candidaturi nu corespund criteriilor necesare unui ministru, iar candidatura Silviei Radu este marcată de lipsă de experiență în domeniul propus și deja a provocat o serie de critici și revolte în rândul lucrătorilor medicali.

Până acum, Igor Dodon a fost suspendat din funcție de trei ori pentru că a refuzat repetat să semneze decretele de numirea în funcție a mai multor miniștri propuși de Partidul Democrat, dar și pentru că a refuzat să promulge legea de modificare a Codului Audiovizualului


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Reporter

    Silvia Radu după ce și-a făcut milioanele pe spinarea moldovenilor la Union Fenosa, acum din această cauză ARE O PROBLEMĂ MARE CU INTEGRITATEA!

    Dragă Diană! Dacă nu te pricepi în politică schimbă tema! Treci draga moșului la Show-biznes!

  2. Lider Moldovan

    A fost suspendat a patra oară? Da eu chiar m-am săturat de beșineala asta plahotniucească! Cât se mai poate așa joc debil? De-am să-l întărească pe finul Candu cu semnarea decretelor și va fi Președinte adjunct! Adică, așa, ca un fel de prezervativ de rezervă!

    *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *