Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ultima oră: CNA l-a suspendat…

Ultima oră: CNA l-a suspendat pe șeful de direcție vizat în ancheta ZdG și a demarat o anchetă internă

În urma publicării articolului „Firma ascunsă a familiei unui şef de la CNA a „descins” în licitaţiile de la grădiniţe”, Direcţia generală securitate internă a iniţiat o anchetă de serviciu pe marginea faptelor expuse în materialul Ziarului de Gardă, anunță Centrul Național Anticorupție. 

Totodată, Viorel Chetraru, directorul CNA a dispus suspendarea din funcţie a colaboratorului vizat în investigaţie pe perioada anchetei de serviciu, precizează Centrul Național Anticorupție.

Ziarul de Gardă scrie în ediția de astăzi că  „firma controlată de familia unui şef de direcţie din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) a câştigat licitaţii de peste 1,2 milioane de lei de la începutul acestui an, aprovizionând mai multe grădiniţe din Chişinău cu produse alimentare. Agentul economic şi-a făcut loc pe piaţă după ce, la sfârşit de 2016, instituţia pe care acesta o reprezintă a participat la reţinerea a 23 de persoane, după gratii ajungând, pe lângă funcţionari, şi reprezentanţi ai unor firme care asigurau instituţiile publice, inclusiv grădiniţele, cu produse de calitate dubioasă. După reţineri, mai mulţi agenţi economici care figurau în dosarul penal au fost excluşi, direct sau indirect, din procesul de licitaţii, lăsând cale deschisă pentru firma şefului de direcţie de la CNA către contracte cu statul”.

Citiți articolul AICI: (DOC) Firma ascunsă a familiei unui șef de la CNA a „descins” în licitațiile de la grădinițe