Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Tudor Ceaicovschi a fost eliberat…

Tudor Ceaicovschi a fost eliberat din penitenciar și stă în arest la domiciliu

Omul de afaceri Tudor Ceaicovschi, unul din învinuiții în dosarul licitațiilor trucate, a fost eliberat din penitenciar și se află în arest la domiciliu, scrie sănătate info.

hjhkjPotrivit procurorului care se ocupă de acest caz, investigațiile aproape au luat sfârșit, astfel că dosarul urmează să ajungă în instanță în cel mult trei săptămâni. „Tudor Ceaicovschi nu se mai află în penitenciar, este în arest la domiciliu. Dosarul încă nu a ajuns în instanță, așa cum era prevăzut. În această lună cu siguranță va fi trimis judecătorilor. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla peste trei săptămâni”, a spus procurorul Dorin Compan.

Astăzi, 8 octombrie, a expirat termenul de arest preventiv emis de Judecătoria Buiucani pe numele lui Tudor Ceaicovschi, omul de afaceri bănuit că ar fi mituit responsabilii din Sănătate pentru a câștiga mai multe licitații. Tot astăzi dosarul licitațiilor trucate ar fi trebuit să fie trimis în instanță, după cum declarau anterior procurorii, acest lucru însă nu s-a întâmplat. Astfel, Curtea de Apel a admis recursul avocaților lui Ceaicovschi, iar acesta a ajuns în arest la domiciliu pe un termen de 90 de zile.

După ce timp de mai multe luni au amânat termenul de depunere în instanță a dosarului, procurorii care au investigat acest caz dau un nou termen. Aceștia dau asigurări că în această lună dosarul ar trebui să ajungă pe masa judecătorilor.

Amintim că se presupune că persoanele implicate în această fraudă ar fi furat aproximativ 12 milioane de lei. Aceasta ar fi diferenţa dintre cel mai mic preț propus la această licitație și costul propus de firma câștigătoare – Intermed SRL, compania care aparține lui Tudor Ceiacovschi.

Între timp s-a mărit și numărul învinuiților și bănuiților din acest dosar. Până la acest moment peste 60 de persoane cu diferite statute procesuale figurează în dosarul licitaţiilor trucate. Dintre acestea aproximativ 20 sunt puse sub învinuire, iar aproape 40 au statut de bănuit. În scurt timp, precizează responsabiliid ela CNA, procurorii urmează să întocmească rechizitoriul şi să transmită dosarul în instanţă.

Amintim că în luna aprilie 16 persoane cu funcții de conducere în sistemul de sănătate, printre care un fost ministru, au fost reţinuţi de CNA. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi luare de mită în cazul licitaţiilor aranjate pentru achiziţionarea echipamentelor medicale. Majoritatea acestora sunt cercetați în libertate. Potrivit procurorilor, aceștia ar fi prejudiciat bugetul statului cu zeci de milioane de lei.

Sursa: Sanatate INFO