Trei tineri, cercetați penal pentru că ar fi furat 20 000 de euro

Oamenii legii au prins trei tineri, care sunt suspectați că ar fi furat 20 000 de euro.

La Inspectoratul de poliție Telenești a parvenit o informație telefonică de la un locuitor al satului Inești, precum că niște persoane necunoscute au pătruns în casa bătrânească situată în gospodăria sa, de unde, prin alegere de chei, au sustras dintr-un safeu metalic 20 000 de euro.

După acțiunile de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație, la 9 ianuarie curent, au fost stabiliți și identificați presupușii făptași.

Aceștia s-au dovedit a fi trei tineri de 17, 19, și respectiv 20 de ani, locuitori ai satelor Inești, Mihalașa și raionul Telenești.

În momentul reținerii suspecților, polițiștii au ridicat un pistol pneumatic și un automobil care a fost recent achiziționat pe banii delicți, iar în salonul mijlocului de transport a fost depistat restul banilor 9 100 de euro.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art.186 alin.5 Cod Penal al RM „furtul, adică sustragerea pe ascuns a bunurilor altor persoane, săvârșit de două sau mai multe persoane, prin pătrundere în încăpere, cu cauzarea unui prejudiciu material în proporții deosebit de mari”.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate de la 7 la 12 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *