Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Trei tineri, cercetați penal pentru…

Trei tineri, cercetați penal pentru că ar fi furat 20 000 de euro

Oamenii legii au prins trei tineri, care sunt suspectați că ar fi furat 20 000 de euro.

La Inspectoratul de poliție Telenești a parvenit o informație telefonică de la un locuitor al satului Inești, precum că niște persoane necunoscute au pătruns în casa bătrânească situată în gospodăria sa, de unde, prin alegere de chei, au sustras dintr-un safeu metalic 20 000 de euro.

După acțiunile de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație, la 9 ianuarie curent, au fost stabiliți și identificați presupușii făptași.

Aceștia s-au dovedit a fi trei tineri de 17, 19, și respectiv 20 de ani, locuitori ai satelor Inești, Mihalașa și raionul Telenești.

În momentul reținerii suspecților, polițiștii au ridicat un pistol pneumatic și un automobil care a fost recent achiziționat pe banii delicți, iar în salonul mijlocului de transport a fost depistat restul banilor 9 100 de euro.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art.186 alin.5 Cod Penal al RM „furtul, adică sustragerea pe ascuns a bunurilor altor persoane, săvârșit de două sau mai multe persoane, prin pătrundere în încăpere, cu cauzarea unui prejudiciu material în proporții deosebit de mari”.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate de la 7 la 12 ani.