Trei judecători respinși de Dodon cer CSM-ului să fie propuși repetat pentru numirea în funcție la Curtea de Apel

Judecătorii Ion Țurcan, Liuba Pruteanu și Silvia Gârbu au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), repetat, să fie numiți în funcția de judecători la Curtea de Apel Chișinău. Anterior, președintele Igor Dodon a respins propunerile CSM.

Solicitările celor 3 judecători vor fi examinate la ședința de marți, 12 septembrie 2017, a CSM. Conform legii, dacă membrii CSM aleg să-i propună repetat pe cei 3 judecători, șeful statului nu are dreptul să refuze candidaturile acestora, fiind obligat să semneze decretele de numire în funcție.

Gârbu, Țurcan și Pruteanu, care activează la Judecătoria Chișinău, au fost propuși spre numire președintelui, pentru prima dată, în aprilie 2017.

Ședința CSM este programată marți, la ora 09.00.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *