Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Traficant de ţigări, reţinut pentru…

Traficant de ţigări, reţinut pentru tentativă de corupere a unui poliţist

Un cetăţean al Federaţiei Ruse, domiciliat în Comrat, a fost reţinut de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie pentru tentativă de corupere. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, ar fi încercat să mituiască un ofiţer al Inspectoratului Naţional de Investigaţii cu 80 000 de lei ca acesta din urmă să muşamalizeze un caz de trafic ilicit de ţigări. Cauza penală a fost iniţiată în urma sesizării INI.

Potrivit denunţătorului, bănuitul i-ar fi cerut să-i restituie cele 25 000 de pachete de ţigări, ridicate anterior de poliţie, valoarea estimativă a mărfii fiind de aproximativ 300 000 de lei. Ţigările au fost ridicate de oamenii legii pe motiv că erau transportate fără acte de provenienţă, în lipsa timbrelor de acciz.

Operaţiunea de reţinere a avut loc ieri în biroul de serviciu al poliţistului, bănuitul fiind prins în flagrant, în momentul transmiterii banilor. În prezent acesta se află în custodia CNA pentru 72 de ore. Pe numele lui a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 325 Cod penal – corupere activă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie. În acţiunile lor, ofiţerii CNA şi procurorii au fost sprijiniţi de Inspectoratul Naţional de Investigaţii.