Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Trafic de influență la Penitenciarul…

Trafic de influență la Penitenciarul nr. 13. CNA oferă detalii

Foto: sputnik.md

Un angajat al Penitenciarului nr. 13 şi un avocat au fost reţinuţi în seara zilei de luni, 18 iunie, de ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA) şi procurori după ce au fost documentaţi mai mult timp, perioadă în care ar fi primit 6 000 de euro pentru a soluţiona problema unui deţinut.

Potrivit denunţătorului, specialistul penitenciarului ar fi pretins șase mii de euro de la deţinut, susţinând că ar avea posibilitatea de a influenţa magistrați din cadrul Judecătoriei Chişinău, sediul Centru, pentru a-i determina să emită o decizie prin care deţinutul ar ieşi la libertate înainte de termen.

În urma investigaţiilor întreprinse de CNA şi reprezentanţii Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), persoanele au fost documentate în timp ce primeau banii în două tranşe. La 18 iunie ar fi fost transmisă ultima sumă de bani, după ce decizia instanţei a fost cea promisă.

În prezent, cele două persoane sunt audiate de CNA şi procurori pentru a stabili întregul cerc de suspecţi. Pe numele lor a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar dacă vor fi găsite vinovate acestea riscă până la 7 ani de închisoare. Cei doi sunt reţinuţi pentru 72 de ore şi sunt plasaţi în izolatorul CNA.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală, iar ANP acordă sprijin ofiţerilor şi procurorilor anticorupţie în vederea stabilirii şi altor persoane implicate.

Victoria Timuș, ofițer de presă al CNA, a precizat că „este prematur să se discute despre implicarea judecătorului” doar pentru că angajatul penitenciarului a pretins că ar avea influență, dar că în cadrul anchetei urmează a fi verificat întreg cercul de persoane implicate.

Foto: sputnik.md