Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Susţinea că banii sunt pentru…

Susţinea că banii sunt pentru poliţişti

Un bărbat din Edineţ a fost prins în flagrant de procurori şi ofiţerii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă. Operaţiunea a avut loc aseară, în parcul „Alunelul” din strada Chișinău.

În plângerea sa adresată CNA, denunţătorul susţine că tânărul ar fi pretins de la el 2800 USD sub pretextul că ar avea influenţă asupra unor poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Buiucani şi că îi poate determina să muşamalizeze un caz de escrocherie în care ar figura declarantul. În momentul reţinerii suma de 2800 USD a fost găsită asupra bănuitului şi a fost predată benevol la solicitarea angajaţilor CNA.
În acest caz a fost deschis un dosar penal în temeiul art. 326 alin. 2), lit. c) Cod Penal al R. Moldova – traficul de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de până la 60 000 de lei sau închisoare de pînă la 3 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 3000 la 5000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.
Bănuitul este reţinut pentru 72 de ore în izolatorul CNA. Investigaţiile continuă, iar, deocamdată, informaţia precum că banii urmau să ajungă la angajaţii poliţiei nu s-a confirmat. Urmărirea penală este exercitată de Procuratura Anticorupţie.